Best diet ever: fluturașii din stomac

         P-E-A este o moleculă mică-mititică, pe numele ei de domnișoară feniletilamină sau pe poreclă, dacă preferați, molecula iubirii, produsă chiar de creierașul nostru în momentul funcționării lui la capacitate maximă (după unii) sau minimă (după alții), adică atunci când e îndrăgostit. În starea aceasta, destul de controversată de altminteri, e de ajuns ca să vedem- sau să ni se pară că vedem – ființa iubită, pentru ca imediat să începem să secretăm din belșug respectiva  moleculă, având ca efect instantaneu, printre altele, o stare de levitație accentuată până la al nouălea cer. Ceea ce nu e rău deloc, ținând cont că un drum până în Cosmos și retur ar costa mai multe averi la un loc, iar companiile farmaceutice fac averi colosale din producerea și vânzarea acestei molecule mititele, pe când dragostea o produce- minune mare!-gratis. Bine, să zicem că plătești cu ceva nopți nedormite și niscaiva suspine subtile sub clar de lună.

Dar ceea ce mi se pare și mai avantajos, este faptul că P-E-A suprimă pofta de mâncare instantaneu, motiv pentru care poți renunța liniștit/ă la orice dietă chinuitoare pentru a da jos  kilogramele căpătate la ultima masă de revelion sau la alte mese copioase, cu sau fără motiv sărbătoresc. Poți să spui adio și pastilelor minune de slăbit sau altor sporturi exotice sau puțin erotice.

photo

 

Fluturașii din stomac produc o așa senzație de euforie, incitare, extaz, bucurie încât nu  mai rămâne loc pentru alte ingrediente alimentare sau nealimentare, și asta pentru că anumite studii de specialitate (uf, am uitat cine le-a făcut, dar important e că știu rezultatul final, nu-i așa?) arată că până și sentimentele de ură se topesc sub puterea spectaculoasă a moleculei iubirii, îndrăgostiții devenind dintr-o dată cetățeni mai buni, mai altruiști și mai toleranți. Hmmmm.

Ce mai, una peste alta, mai să zici că PEA este chiar secretul fericirii, dacă fericirea înseamnă prezența iubirii în viețile noastre (ceea ce e discutabil). Dar, din păcate pentru neamul omenesc predispus genetic la îndrăgostire,  există și un efect secundar demn de luat în seamă, anume: prea multă PEA duce la dependența în iubire și dependența de iubire. N-aș putea preciza care e mai gravă, dar vestea bună este că pot fi tratate amândouă …

 

 

Social tagging: > >

2 Responses to Best diet ever: fluturașii din stomac

  1. Mona Weeks says:

    Șeful statului a cerut insistent de la începutul anului demiterea lui Fenechiu din Guvern, în special după ce raportul MCV din ianuarie a semnalat existența în cadrul Executivului a unor demnitari care au dosare în instanță. Băsescu și-a reînnoit eforturile după ce și admiterea în Schengen a României a ieșit de pe agenda oficialilor europeni. Până în prezent, însă, atât premierul Victor Ponta, cât și președintele PNL, Crin Antonescu, au declarat că îl vor păstra pe Fenechiu în guvern până când acesta va fi condamnat de o primă instanță.

  2. Se zice ca cea mai frumoasa perioada din istoria unei iubiri este cea a “fluturilor in stomac”, insa as zice ca este numai legenda acest lucru. As fi curios sa aflu alte pareri.

Leave a Reply

.