Buricul pământului pe înțelesul tuturor

Bărbatul narcisist crede că este buricul pământului. Totul trebuie să se învârtă în jurul lui fiindcă este excepțional de la naștere și, în consecință,  nu trebuie să mai facă nimic ca să dovedească asta. Simpla lui apariție trebuie să te ducă cu gândul la așa ceva, iar dacă nu te arăți instant copleșită de personalitatea lui, te suspectează imediat de ceva deficiențe intelectuale.

Bărbatul narcisist este foarte preocupat de felul cum arată și, dacă are bani, se va îmbrăca numai cu haine de firmă cu marca afișată ostentativ, să vadă lumea că el nu poartă orice. Nu e exclus să fie metrosexual. Se înconjoară numai de persoane importante, așa cum îi stă bine unui personaj important ca el, și în general caută să obțină poziții de conducere din care să-i domine pe ceilalți (în special narcisitul extravertit). Bărbatul narcisist introvertit va alege mai degrabă o profesie liberală ca să fie independent. Ține mult la aceasta și face paradă de ea chiar și când nu e cazul, când e evident că depinde și el de ceilalți. Dacă relaționează și cu persoane care nu-s la nivelul lui -după criteriile lui- o face pentru că are nevoie de un public în fața căruia să-și desfășoare multele-i talente.

În ciuda aparențelor, bărbatul narcisist are o stimă de sine scăzută și are nevoie de validări în toate felurile posibile. Are o nevoie colosală de a fi admirat ca să și-o mențină in limite normale, așa că pune mana pe dicționar și învață toate sinonimele pentru “extraordinar” dacă ai intrat într-o relație cu el. Și adu-ți aminte că din momentul acela scopul vieții tale trebuie să fie îndeplinirea dorințelor lui. Se așteaptă la privilegii deosebite din partea ta, fără însă a răspunde în aceeași manieră. Nu cunoaște înțelesul cuvântului “reciprocitate”. Nu-ți va da nimic nici dacă-i ceri. El crede că dacă a spus “mulțumesc” s-a achitat de datorie pentru ceea ce ai făcut pentru el, și prin asta îți dă undă verde sa muncești în continuare. Tot pentru el, desigur. Și tot pentru un simplu “mulțumesc” fiindcă și-așa a făcut  prea mult: a căscat el gurița lui prețioasă uite, special pentru tine, ca să scoată cuvântul magic. Milioane de ani trebuie să-i fii recunoscătoare pentru asta.

Nu va încerca să te înțeleagă niciodată, în schimb se va văicări că tu nu-l înțelegi ori de cate ori te abați de la repertoriul normal de laude.  Punctul lui de vedere e cel mai important și părerile lui sunt cele care trebuie să primeze. Nu ai vreo șansă ca  în relația cu el să conteze vreodată părerea ta. Dacă totuși ai vreuna bună, și-o va asuma ca fiind a lui, fiindcă nu-i așa?! numai el, buricul pământului, poate avea idei bune. Poate că el te-a inspirat prin personalitatea lui deosebită și deci, ideea este a lui chiar dacă a ieșit din mintea ta.

Nu spera că -l vei schimba sau că va  vrea el să se schimbe pentru tine. Iubirea lui cea mare a fost și va rămâne el, nu te amăgi. Totul e perfect în privința lui, deci tu ești cea cu problema, clar. Dacă, totuși esti îndrăgostită nebunește de un asemenea bărbat -ceea ce n-ar fi exclus, întrucât are oarecare șarm- consolează-te cu ideea că dragostea nu ține decât trei ani. Poate-i supraviețuiești și te alegi numai cu “experiență de viață”.:)))

 

Social tagging:

3 Responses to Buricul pământului pe înțelesul tuturor

 1. felicia says:

  tocmai ce am iesit dintr-o relatie cu o asemnea persoana, m-a secat pur si simplu de energie, indiferent de cate eforturi am facut, niciodata nu era multumit de ceea ce faceam. e adevarat, asemenea persoane nu se schimba niciodata, numai pretentiile lor se maresc pe zi ce trece. nu are niciun rost sa prelungesti o asemenea relatie, cu cat se desface mai repede, cu atat mai bine.

 2. rodica says:

  toti barbatii frumosi sunt narcisici?

 3. Daniela Deneanu says:

  @Felicia: felicitari pentru decizia luata si mult succes in viitoarea relatie.

  @ Rodica: Nu, nu sunt toti frumosii narcisici, dupa cum exista si barbati narcisici urati. Ca in orice domeniu, exista exceptii.

Leave a Reply

.