Consideratii de bun-simt despre bara de facebucalit

Nu neg utilitatea facebook-ului si faptul ca acesta mi-a schimbat culoarea diminetilor: sunt albastre. Ca  albastrul lui Facebook. Nici nu deschid ochii bine ca accesez pagina asta, unde ma simt mai aproape de sinele meu real si de sensul vietii mele, adica acela de spion in vietile celorlalti. Controlez ce au mai postat altii si fac scenarii despre ce i-a determinat sa aleaga tocmai poza, stirea sau melodia respectiva. Bineinteles ca cele mai ample scenarii sunt cele pe anunturile care privesc direct viata personala. Poti masura gradul de histrionism al unui segment de populatie dupa posturile astea. Cine are timp de hoinarit, poate face si statistici in toata regula.

Dar nu despre cat de histrionici suntem pe facebook vreau sa vorbesc, ci despre cat de aproape este bara de “search” de cea de “what’s on your mind?” in pagina home-news feed. Periculos de aproape! Atat de aproape incat de vreo 5-6 ori era gata-gata sa scriu in ea ce vroiam sa caut si, astfel, sa afle toata suflarea facebook-iana what was going in my mind…! Mai precis, WHO was in my mind, caci acolo scriu de obicei numele persoanelor care nu sunt in lista mea oficiala de prieteni, ci pe cea secreta de persoane pe care le spionez zilnic sa vad ce-au mai facut. Si ideea asta imi rasare fix cand ma aflu pe pagina aia!

Deci eu propun sa facem o petitie online sa ne exprimam loud-cat-mai-loud aceasta nemultumire toti cati o avem- ah, si cred ca ar trebui sa facem si o asociatie a spionilor facebook sa schimbam intre noi metode noi de spionat- ca poate schimbam ceva. Incepe sa-mi dea batai de corazon apropierea asta si ma gandesc cu groaza la ziua cand chiar o sa gresesc si o sa apara la update status pe cine am facebucalit!!!

 

Leave a Reply

.