Îndrăznește să fii tu însuți!

“Există lucruri care nu sunt încă adevărate astăzi, poate nu îndrăznim să le considerăm adevărate, dar mâine s-ar putea să devină. Iată de ce orice om al cărui destin este să-şi urmeze drumul individual trebuie să meargă înainte, plin de nădejde şi atent la tot ce e în jur, conştient de singurătatea sa şi de pericolele ei.” Carl Jung

Social tagging: >

3 Responses to Îndrăznește să fii tu însuți!

  1. Trăind și observând ambele situații de-a lungul vremii, mi-am dat seama că există totuși o cale de a mă comporta natural luând în calcul în același timp și presupusele stări pe care comportamentul meu le-ar naște în ceilalți. Această cale este empatia – un cuvânt ale cărei semnificații rămân încă la nivel de mister pentru destul de mulți oameni. Și nu vorbesc aici doar de empatia le nivel cognitiv (de înțelegerea pur mentală a celuilalt) ci de empatia la nivel emoțional. Cu alte cuvinte, minimul lucru pe care pot să-l fac înainte de a mă manifesta într-un fel sau altul este de a-mi pune simpla întrebare: Eu ce aș simți în locul lui/ei privindu-mă pe mine însămi spunând/făcând acest lucru? Sau una și mai simplă: Ce aș simți dacă altcineva mi-ar spune ceea ce spun eu acum?

  2. Îndrăznește să fii sincer cu tine și să te cunoști cu adevărat. Dacă tu nu o faci, nimeni altcineva nu va putea să vadă în tine altceva decât ce tu ai lăsat să erupă înafară.

  3. Meme says:

    Intradevar atunci cand ti se deidshce o usa (chiar si o portita), viata ta se poate schimba in bine. Aducandu-ti fericire si mult bine. Acum eu cred ca portita poti fi si tu insuti, nu neaparat ceva exterior sa apara. Oamenii de cele mai multe ori se salveaza singuri si devin astfel si mai fericiti.Ma gandesc ca uneori nu apare o portita de iesire (de scapare), si daca nu se deidshce una atunci iti poti crea tu una pe care sa o deschizi oricand vrei si prin care sa evadezi. Cred ca exista multe tipuri de usi. Usi ale cunoasterii (care se deschid atunci cand vrei sa inveti tot mai multe), usi ale inimii (care se dechid cand vrei sa intelegi tot mai multi oameni), si posibil inca o multitudine de altele la indemana. Fireste cel mai frumos este atunci cand destinul insusi deidshce o usa catre un nou orizont, dar daca simti ca viata devine rutina poti incerca cu portitele interioare de care iti povesteam. Ar putea fi si acesta un punct de vedere. Mai creativ, dar e si el acolo prezent la datorie.

Leave a Reply

.