Procese ridicole

Poate v-ati pus si voi intrebarea (cel mai probabil nu, to be honest..) de ce pe baxul de hartie igienica scrie ca e hartie igienica in vreo 6 limbi. E transparent. Se vede clar ca e hartie igienica.. cu ce se poate confunda de sunt necesare lamuriri scrise? Si de ce in 6 limbi ?!

Ei bine, se pare ca intrebarea asta are un raspuns destul de inteligent.

Probabil c-au fost cazuri prin SUA (pe acolo se intampla tot felul de dubiosenii de genul) in care s-a gasit unu sa manance hartie igienica, sa faca indigestie si mai apoi sa dea, evident, in judecata compania pentru ca nu scria pe ambalaj ca e hartie igienica si nu a stiut ca nu are voie sa o manance.. si probabil c-o mai si castigat. Nu m-ar mira.

Se pare ca e un fel de moda, care nu a ajuns chiar atat de cunoscuta la noi, deocamdata (dar si cand o sa ajunga..), in care oamenii dau in judecata tot ce si pe cine apuca. Unii se dau in judecata chiar pe ei insisi.

Totul a inceput in 1992 cand o femeie din SUA (evident..) a dat in judecata Mc Donalds pentru ca s-a ars cu o cafea cumparata de la ei.Va dati seama, toata lumea a ras de ea, pana in momentul in care a primit 2,9 milioane drept despagubire.. Nici nu vreau sa ma gandesc ce argumente absurde ar fi putut aduce..

Dupa cazul acesta, procesele ridicole au devenit o moda prin care sa faci bani.

The Independent a intocmit un fel de top al celor mai stupide procese:

  • Pe primul loc se afla un barbat care a dat in judecata compania Budweiser pentru ca dupa ce a baut faimoasa bere, nu a fost inconjurat de femei, asa cum aparea in reclama. El dorea despagubiri in valoare de 10.000 de dolari.
  • Locul al doilea este ocupat de un puscarias din Virginia, care, in 1992 s-a dat singur in judecata, pe motivul ca prin crima comisa, i-au fost incalcate drepturile civile si convingerile religioase. El si-a cerut despagubiri in valoare de 5 milioane de dolari, sperand ca statul va fi nevoit sa plateasca in numele lui.
  • Un alt caz ciudat este cel al unui judecator care a dat in judecata spalatoria din cartier, pentru ca i-a pierdut pantalonii. Omul a cerut despagubiri in valoare de 65 de milioane de dolari, pentru ca pierderea pantalonilor i-ar fi provocat suferinta mintala, disconfort si dezechilibru interior.
  • Primarul orasului turc Batman a dat in judecata compania Warner Bros pentru ca a utilizat numele orasului Batman in filmul The Dark Knight fara a ii cere permisiunea.
  • Rolf Eden, in varsta de 77 de ani a dat in judecata o tanara de 19 ani pe motiv ca l-ar fi discriminat din cauza varstei. Fata nu a vrut sa se culce cu el.
  • Allen Heckard, sosia lui Michael Jordan, a dat in judecata compania Nike. Barbatul cerea despagubiri de 832 milioane de dolari, deoarece compania l-a facut pe Jordan atat de cunoscut, incat, indirect, i-a provocat lui suferinte emotionale.
  • Un alt proces care a tras atenaia presei este cel intentat de un american. Acesta i-a cerut fostei lui sotii sa-i returneze rinichiul pe care i-l donase cu opt ani inainte de divort.
  • Pe ultimul loc in topul intocmit de The Independent se afla procesul intentat de publisherii muzicali ai lui John Cage lui Mike Batt. Bratt a fost acuzat de plagiat al tacerii pentru melodia ”A Minute’s Silence” care ar fi imitat ”4’33” a lui John Cage, care nu continea nici ea nici un fel de sunet. Se pare ca tacerea nu numai ca e de aur, dar valoreaza si milioane de dolari.

(source: The Independent)

Asa ca, de fiecare data cand cineva sau ceva te supara, gandeste-te cam cate milioane ai putea face daca l-ai da in judecata.

 

Si.. totusi.. in sase limbi?!

 

Social tagging:

Leave a Reply

.